Grillezés

Létrehozás dátuma: 2014.07.14.

1

Hozzászólások

GaborApa
Turkish Valentine
3233 mániapont

Se lötyi se kocka.

így kell tüzet gyújtani >>>

01_mosoly.gif

Mindenhol ... otthon
#7596     2014.08.11. 16:34     2 embernek tetszik    

nemo25
Ecser City
525 mániapont

írta GaborApa 2014.06.11. 13:16
Biztos jó a kémény, de az is +1 cucc.

A lötyire azért írtam, hogy keveset, nagyon keveset!

én azt a keveset sem a faszénre locsolom (mert az beszívja), hanem a kupac szélénél alá, a fémre.

A szilárd gyújtós valóban a legjobb egészségügyi szempontból, ha van türelem és odafigyelés.
De ha egészségről beszélünk, akkor az egész grillezés nem az. Sőt, a füstölt kolbász sem 30_10_cry.gif

A kockát sem rátenni kell, hanem a faszéntartó rács alá és akkor alulról melegít. 4 kocka bőven elég.

De csináltam már faszén alá gyújtóst száraz gallyacskákból is, vagy a tábortűz parazsából 75_tuz.gif

Szomszédomnak meg van elektromos begyújtója, olyan mint egy elektromos grillsütő fűtőszála, azt dugja alá.
Abban semmi vegyszer nincs csak kell hozzá 230V.
Meg hát az is egy plusz cucc.

Ha elhagyod a lötyit, akkor befér helyette a kémény. A cuccok száma nem emelkedett, hanem más formát öltött. Súlyra nem nehezebb az a vékony lemez kémény, mint egy literes "basszus, kifolyt, jaj de büdös" vacak. Na jóóóó. Kicsit testesebb. Olyan A2D2 forma, kicsiben. Viszont bele lehet rakni, egy kis csomag faszenet. 30_70_tada.gif
Látod, minden csak logisztika kérdése. 10_03_lol.gif

"Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás."
#7149     2014.06.11. 23:22        

kanapekamred
Budakeszi
103 mániapont

Ha szoktatok hajszárítót vinni "az is egy cucc" az meggyullad egy dekkről is.

havaj dizsi káó okto lak
#7143     2014.06.11. 15:27        

GaborApa
Turkish Valentine
3233 mániapont

Biztos jó a kémény, de az is +1 cucc.

A lötyire azért írtam, hogy keveset, nagyon keveset!

én azt a keveset sem a faszénre locsolom (mert az beszívja), hanem a kupac szélénél alá, a fémre.

A szilárd gyújtós valóban a legjobb egészségügyi szempontból, ha van türelem és odafigyelés.
De ha egészségről beszélünk, akkor az egész grillezés nem az. Sőt, a füstölt kolbász sem 30_10_cry.gif

A kockát sem rátenni kell, hanem a faszéntartó rács alá és akkor alulról melegít. 4 kocka bőven elég.

De csináltam már faszén alá gyújtóst száraz gallyacskákból is, vagy a tábortűz parazsából 75_tuz.gif

Szomszédomnak meg van elektromos begyújtója, olyan mint egy elektromos grillsütő fűtőszála, azt dugja alá.
Abban semmi vegyszer nincs csak kell hozzá 230V.
Meg hát az is egy plusz cucc.

Mindenhol ... otthon
#7142     2014.06.11. 13:16        

nemo25
Ecser City
525 mániapont

írta Pegi 2014.06.06. 05:56


Köszönöm. Egy ilyen kéményt lehet hogy beszerzek, vagy csinálok. :-)
Nem fogod megbánni, tényleg nagyon jó. Ráadásul, nem kell magaddal cipelni azt a bűzős, löttyöt.

"Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás."
#7131     2014.06.07. 00:11        

Pegi
Vép
108 mániapont

írta nemo25 2014.06.05. 22:24


Túlhevíti a lemezt az égő, felesleges petróleum származék. Viszont én nem használnám azokat a gyújtófolyadékokat. Mivel azt beszívja a faszén, ezért az folyamatosan ég ki, és szennyezi az azon sülő élelmiszereket. Hiába hiszed azt, hogy az már elégett, az akkor is ott van. Akkor már jobbak a viasszal átitatott fakockák, az ha elég akkor sokkal kevésbé szennyezi a már izzó faszenet. Ezeknél tisztább megoldás a gázégővel történő begyújtás. A szúrt lánggal csiklandozod a szenet, és ettől hamar átizzik. Ugyan ez is szénhidrogén származék, de már az égő lánggal találkozik a szén.. Talán a legjobb megoldás, a faszéngyújtó kémény használata. Ez olyan 2-3 ezres körül kapható, és egyszerűen némi papír, vagy apró ágacskák meggyújtásával, egészen rövid idő alatt, begyújtja a faszenet. Nagy előnye, hogy amíg használod a parazsat, és nem lenne elég az a fél malac megsütésére, akkor bármikor újabb adag parazsat tudsz vele készíteni, káros anyagok használata nélkül. Így a bűzös fehéres füstöt is elkerülöd, a szomszédaid legnagyobb örömére. 10_10_orom2.gif

Köszönöm. Egy ilyen kéményt lehet hogy beszerzek, vagy csinálok. :-)
#7127     2014.06.06. 05:56        

nemo25
Ecser City
525 mániapont

írta Pegi 2014.06.05. 20:32


Köszönöm. :-)

Itthon sem szoktam agyonlocsolni a faszenet, de tulajdonképpen miért nem szabad sok folyékony gyújtóst használni?

Túlhevíti a lemezt az égő, felesleges petróleum származék. Viszont én nem használnám azokat a gyújtófolyadékokat. Mivel azt beszívja a faszén, ezért az folyamatosan ég ki, és szennyezi az azon sülő élelmiszereket. Hiába hiszed azt, hogy az már elégett, az akkor is ott van. Akkor már jobbak a viasszal átitatott fakockák, az ha elég akkor sokkal kevésbé szennyezi a már izzó faszenet. Ezeknél tisztább megoldás a gázégővel történő begyújtás. A szúrt lánggal csiklandozod a szenet, és ettől hamar átizzik. Ugyan ez is szénhidrogén származék, de már az égő lánggal találkozik a szén.. Talán a legjobb megoldás, a faszéngyújtó kémény használata. Ez olyan 2-3 ezres körül kapható, és egyszerűen némi papír, vagy apró ágacskák meggyújtásával, egészen rövid idő alatt, begyújtja a faszenet. Nagy előnye, hogy amíg használod a parazsat, és nem lenne elég az a fél malac megsütésére, akkor bármikor újabb adag parazsat tudsz vele készíteni, káros anyagok használata nélkül. Így a bűzös fehéres füstöt is elkerülöd, a szomszédaid legnagyobb örömére. 10_10_orom2.gif

"Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás."
#7126     2014.06.05. 22:24        

Pegi
Vép
108 mániapont

írta GaborApa 2014.06.05. 08:11

a mostanit 1 éve az elődje jó volt 10 évig.
a mostani nem biztos, hogy ugyanennyit kibír. Sajnos az eltelt idő alatt ennél a gyárnál is szempont lett
anyagtakarékosság.

A faszén rácson van, ezért kevésbé égeti az alatta levő lemezt.
Folyékony gyújtósból nem szabad sokat használni, csak amennyi muszáj.

Köszönöm. :-)

Itthon sem szoktam agyonlocsolni a faszenet, de tulajdonképpen miért nem szabad sok folyékony gyújtóst használni?
#7125     2014.06.05. 20:32        

GaborApa
Turkish Valentine
3233 mániapont

írta Pegi 2014.06.05. 04:58
Köszönöm. :-)

Mennyi ideje használod kb. a grillsütőt?
A lemez nem ég át a faszéntől?
a mostanit 1 éve az elődje jó volt 10 évig.
a mostani nem biztos, hogy ugyanennyit kibír. Sajnos az eltelt idő alatt ennél a gyárnál is szempont lett
anyagtakarékosság.

A faszén rácson van, ezért kevésbé égeti az alatta levő lemezt.
Folyékony gyújtósból nem szabad sokat használni, csak amennyi muszáj.

Mindenhol ... otthon
#7112     2014.06.05. 08:11        

Pegi
Vép
108 mániapont

Köszönöm. :-)

Mennyi ideje használod kb. a grillsütőt?
A lemez nem ég át a faszéntől?
#7107     2014.06.05. 04:58        

Pegi
Vép
108 mániapont

írta naroli74 2014.06.04. 22:15
Én a tárcsa alá gázégőt szoktam Használni . Gázpalackot amúgy is viszek magammal és van csatlkozóm a lakókocsi alján . Előnye , hogy bárhol bármikor tudod használni és szabályozható

A csatlakozóról, illetve a csövezésről kaphatnék pár képet? Te csináltad, vagy már így vetted a lakót?

Köszönöm előre is.
#7106     2014.06.05. 04:56        
1

Kapcsolódó anyagok

Főzzük ki!

Ki, mit, hogyan szokott sütni, főzni? Tippek, receptek.

Hasznos volt ez a tartalom? Adj rá értékelést!
Így értékelték a többiek: